Tiedotusosiot:
Uutisia

Vakuuttava esitys kotona


Siipirikko Salpausselän Reippaan Akatemia oli kovan paikan edessä, kun se sai kotonaan vastaansa sarjakakkosen Pathovenin Vantaalta. Lahtelaisille jäi edellisestä ottelusta suhteellisen paljon hampaan koloon, joten asennetta ja taistelua mustapaitojen peliin oli ainakin odotettavissa. Otteluun valmistautumista jatkettiin edellisessä ottelussa toimivaksi todetulla tavalla, ja Jari Korkkanen saikin luotua joukkueeseen hyvän hengen päälle heti alusta alkaen.

Kapealla ringillä operoineen Lahtelaisnipun suurimmat poissaolot keskittyivät keskikentän keskustaan (Motturi, Redman, Huttunen, Mäkinen), joten manageri Suviranta joutui rakentamaan uudenlaisen kokonaisuuden pelin kulminaatiopisteeseen. Suviranta laittoi pienellä riskillä nilkkavammasta kuntoutuneen Marko Laaksosen avaukseen, siirsi Niko Jorosen laidalta keskelle ja täydensi kolmion Juhis Hämäläisellä. Tällä kolmikolla Reipas saikin keskikentän hallinnan ehkä jopa yllättävänkin selkeästi itselleen ja ensimmäistä puoliaikaa mentiin Lahtelaisten komennossa. Reipas painoi palloa Pathovenin päätyyn tasaisin väliajoin, mutta viimeistelystä puuttui paras terävyys ja Olli Pajarin (kuvassa) ylärimalaukausta lähemmäs maalia palloa ei saatu. Pathovenkin sai muutaman hyvän vastaiskun aikaiseksi, mutta Akatemian maalissa pelannut Jakke Suhonen torjui varmasti Vantaalaisten yritykset. Vauhdikkaan ensimmäisen puoliajan jälkeen tauolle mentiin tilanteessa 0-0.

Toiselle puoliajalle Reipas haki lisää voimaa hyökkäykseen ja Suviranta vaihtoi Jani Kujalan kärkeen. Nopea ja fyysinen Kujala aiheutti Pathovenin puolustukselle jatkuvasti harmaita hiuksia ja toi lisää säpinää Akatemian yläkertaan. Reipas sai ansaitun avausmaalin, kun Olli Pajari esitteli jälleen kerran loistavaa vasemman jalan potkutekniikkaansa ja painoi vapaapotkun ”Euro-goal” tyyliin yläkulmaan. ”Kyllähän toi on joukkueelle melkonen täsmäase ja varmaan kiristää vastustajaa, kun käytännössä kaikista vapareista puolesta kentästä eteenpäin saadaan aikaan enemmän tai vähemmän vaarallinen maalintekotilanne” hämmästeli joukkueenjohtaja Kumpulainen Pajarin antamia vapaapotkuja. Reipas meni muutamaa minuuttia myöhemmin 2-0 johtoon, kun Kujala murtautui väkisin läpi Pathovenin puolustuksen ja Juhis Hämäläinen ohjasi laukauksen maaliin. ”Tota Kujalan peliä on kyllä kiva katella. Sen lisäks että kaveri on taitava, niin pelityyli on tommonen JalluRantasmainen; siinä lentelee risut ja männynkävyt ja kaikki muukin tielle sattuva” myhäili Suviranta. 2-0 osuman jälkeen Pathoven sai kavennettua vastaiskulla numerot 2-1:een, ja sai sen jälkeen hetkeksi pienen paniikin aikaan Akatemian rivistöissä. Reipas pääsi kuitenkin taas kahden maalin karkumatkalle, kun Kujala karkasi läpi Pathovenin puolustuksesta ja viimeisteli numeroiksi 3-1. Viimeiset 15 minuuttia ottelussa pelattiin melkoista HurlumHej-jalkapalloa. Pathoven haki kavennusmaalia nostamalla miehiä ylös, ja Akatemia ratkaisevaa niittiä ottelulle hyökkäämällä hetkittäin turhankin innokkaasti. Reippaalla oli paikkoja useaankin maaliin, mutta lisää osumia ei ottelussa enää nähty.

Ottelun jälkeen hämmästyttävin kommentti kuultiin pohjoisen pallonpuoliskon kovimman Real Madrid fanin Pajarin suusta; ” Vaikken tätä mielellään sano, mutta kyllähän toi meidän keskikentän peli muistutti tänään aika lailla Barcan peliä. Tommosia parrunpätkiä, jotka juos sellaset kilometrimäärät etten ite pääsis samoja metrejä 90 minuutissa edes fillarilla”. Manageri Suviranta puolestaan oli ottelun jälkeen luonnollisesti tyytyväinen omiensa esitykseen, mutta löysi silti parannettavaa"Tänään näkyi hetkittäin se, että meillä on ollut tuloksellisesti hankala alkukausi. Vaikka esitykset on ollut ihan hyviä, ei pinnoja ole liikaa plakkariin ropissut. Nyt kun päästiin johtoon, niin kaikki halusi pitää siitä kynsin hampain kiinni, ja homma meni hetkittäin koheltamiseksi. Jatkossa pitää pystyä pelaamaan maltilla myös johtoasemassa". Akatemian joukkue oli kautta linjan vahva, ja erittäin pirteällä päällä olivat keskikentän kolmikko Marko Laaksonen, Niko Joronen ja Juhis Hämäläinen sekä kärjessä jyrännyt Jani Kujala.

SalReipas Akatemia – Fc Pathoven (3-1)

1-0 Pajari

2-0 Hämäläinen (Kujala)

2-1 Vastustaja

3-1 Kujala (Rantala, T.)

Varoitukset: Tolonen, Kirillov, Haaraoja (Pun)
Julkaistu 08.06.2012


« Takaisin
Kuva 2248.jpg

mustataustalogo.jpgYHTEISTYÖSSÄ:
.
Salpausselän Reipas
Sivuvierailuja: 661    Toteutus: klikkaa.fi