Tiedotusosiot:
Uutisia

Motturi maalasi, Kumpulainen sai puuttuvan sulan hattuun


Salpausselän Reippaan Akatemia päätti kevätkierroksen voitokkaasti, kun se kaatoi kotonaan Team Granin Kauniaisista. Edellisten otteluiden esitykset, ja etenkin tiistain harjoitukset (22 ukkoa juoksi omatoimista alkulämmintä 10 minuuttia ennen treenejä) lupailivat hyvää jo ennen ottelua, ja tällä kertaa positiivinen ilme saatiin siirrettyä myös kentälle. Reipas pääsi lähtemään otteluun myös laajemmalla rosterilla, kun Grani pelasi kamppailun ilman vaihtomiehiä.

Akatemia aloitti ottelun hallitsemalla pallollista peliä, ja palloa kierrätettiin alakerran ja keskikentän välillä hetkittäin jopa ”espanjalaisittain”, mutta hyökkäyspäähän asti ei sommitelmia saatu ensimmäisen vartin aikana kunnolla pelattua. Pikkuhiljaa painetta saatiin kuitenkin luotua myös vastustajan maalille asti, ja tilanteita alkoi syntyä. Peliä oli pelattu noin 20 minuuttia, kun Lahtelaiset siirtyivät ottelussa 1-0 johtoon. Ottelun avausmaali aiheutti taas lahtelaista jalkapalloa seuraavalle porukalle ihmettelyn aihetta, kun Mopo Motturi laukoi (ensimmäistä kertaa tällä kaudella) omasta puskustaan kimmonneen pallon maaliin. ”Olikohan Mopon uran ensimmäinen maali”, hämmästeli myös kentän laidalle peliä seuraamaan eksynyt Marko Niiranen. Reipas siirtyi hetkeä myöhemmin 2-0 johtoon, kun nilkkavaivasta toipunut Teemu Vuorela laukoi vapaapotkun tyylikkäästi maaliin. Vapauttava 3-0 osuma oli tyylikästä katseltavaa. Jari Korkkanen pyöritti ensin laidallaan puolustajan solmuun, jonka jälkeen nappi keskitys boxiin, josta ylös noussut puolustaja Juhis Hämäläinen viimeisteli syöksypuskulla. Tauolle mentiin lukemissa 4-0, kun Niko Joronen laittoi vielä Joonas Tolosen puskusta kimmonneen paluupallon verkkoon.

Toinen puoliaika jatkui siitä, mihin ensimmäinen jäi. Reipas piti palloa, ja pystyi jo varsin vapautuneesti pelaten rakentelemaan hyviä maalitilanteita, Granin keskittyessä puolustamaan ja iskemään vastaiskuilla. Lahtelaisten viides maali syntyi, kun Jari Korkkanen hassutti jälleen kerran laidalla oman miehensä, ja laukoi pallon maaliin. 5-0 tilanteessa tapahtui se, mitä monesti näissä yhteyksissä on tapana. Akatemia hieman laiskistui kentällä, ja halukkaita lisämaalin tekijöitä löytyi kentältä enemmän, kun puolustuksen eteen uhrautujia. Grani jaksoi yrittää loppuun asti, ja se pystyikin vielä ottelun lopussa tekemään kaksi maalia Lahtelaisten surffaillessa kentällä. Ottelu päättyi numeroihin 5-2, ja sarjapisteet jäivät ansaitusti Lahteen. Ottelun toisella puoliajalla nähtiin myös hieno saavutus, kun Akatemian joukkueenjohtaja Antti Kumpulainen (kuvassa) tuli vaihdosta kentälle, ja sai viimein puuttuvan sulan hattuunsa. Kumpulainen on nyt pelannut Suomessa jalkapalloa kaikilla virallisilla sarjatasoilla liigasta kuutos-divariin (ja kortteli-liigaan). Joku tilastonikkari voi laskea, kuinka monta vastaavaa pelaajaa Lahdesta löytyy.

Akatemian Manageri Suviranta oli luonnollisesti tyytyväinen ottelun tulokseen, mutta löysi pelaajiensa otteista myös parannettavaa; ”Tää oli meiltä hyvä, mutta ehkä kuitenkin enemmän rutiinisuoritus. Tänään ei saatu tarpeeksi pelattua palloa laitojen kautta, ja hetkittäin mentiin mukaan vastustajan tempoon. Kolme pinnaa on kuitenkin plakkarissa, ja suunta on nousujohteinen alkukauteen verrattuna, joten luottavaisin mielin tästä voi jatkaa kohti syksyä”. Akatemian vahvimpia olivat keskikentän kolmikko Marko Laaksonen, Niko Joronen ja Mopo Motturi sekä puolustuspäätä dominoineet Juhis Hämäläinen ja Jake Loikkanen.

SalReipas Akatemia – Team Grani 5-2

1-0 Motturi (Korkkanen)
2-0 Vuorela
3-0 Hämäläinen (Korkkanen)
4-0 Joronen (Tolonen)
5-0 Korkkanen (Joronen)
5-1 Vastustaja
5-2 Vastustaja
 
Varoitukset: KujalaJulkaistu 29.06.2012


« Takaisin
Kuva 3338.jpg

mustataustalogo.jpgYHTEISTYÖSSÄ:
.
Salpausselän Reipas
Sivuvierailuja: 8510    Toteutus: klikkaa.fi