Tiedotusosiot:
Uutisia

Viime hetken maaleilla pisteet Vantaalta


Salpausselän Reippaan Akatemia jatkoi pistejahtia ja taistelua sarjapaikastaan, kun se matkusti kovana kotijoukkueena tunnetun Vantaalaisen FC Pathovenin vieraaksi Tikkurilan tekonurmelle. Vaikka syksy on jo ehtinyt varsin pitkälle, oli Lahtelaisilla muutamaa poissaoloa lukuun ottamatta heittää kentälle varsin iskukykyinen ryhmä, ja edellisten otteluiden positiiviset esitykset lisäsivät uskoa Lahtelais-leirissä ottelun alla. Myös Pathoven pääsi lähtemään otteluun suhteellisen runsaslukuisella nipulla, ja joukkueet lähtivätkin ennakkoon samalta viivalta jahtaamaan kolmea sarjapistettä.

Ottelun juoni ja käsikirjoitus kävi varsin nopeasti selväksi. Kotijoukkue antoi kontrollin pallollisesta pelaamisesta Lahtelaisille, ja keskittyivät kurinalaiseen puolustamiseen sekä vaarallisiin vastaiskuihin. Etenkin Pathovenin kärjessä viilettänyt, Akatemian katsomavalmentajana toimineen Tero Rantalan kaima aiheutti tuon tuosta nopeudellaan harmaita hiuksia Lahtelaisten puolustukselle. Pathoven siirtyikin ottelussa 1-0 johtoon, kun samainen kaveri karkasi läpi pystysyötön päätteeksi, ja viimeisteli ohi hyvin maalissa pelanneen Heikki Haaraojan. Lahtelaiset yrittivät hakea tasoitusta vimmatusti, ja peliä pyöritettiinkin keskikentällä Mäksä Mäkisen (kuvassa) johdolla hetkittäin näyttävästi, mutta viimeisiä avaimia tai keinoja Vantaalaisten puolustuksen murtamiseen ei tuntunut löytyvän, ja puoliajalle mentiin kotijoukkueen 1-0 johdossa.

Toisella puoliajalla peliä jatkettiin saman käsikirjoituksen mukaan, johon ensimmäisellä puoliajalla jäätiin. Reipas piti palloa, pystymättä kuitenkaan rakentamaan montaakaan maalipaikkaa, ja Vantaalaiset iskivät nopeilla vastaiskuilla. Puoliajan loppupuolella mustapaitojen Manageri Suviranta nosti lisää voimaa hyökkäyspäähän, jonka seurauksena molempiin päihin alkoi syntyä maalipaikkoja. Akatemian maalissa isoja torjuntoja tehnyt Haaraoja piti vierasjoukkueen pelissä mukana, ja Lahtelaiset saivat tasoitusmaalin aikaan, kun Juhis Hämäläinen puski pallon maaliin Niko Jorosen keskityksestä. Vain muutama minuutti tämän jälkeen, ja palloa kaivettiin toistamiseen Vantaalaisten maalista, kun Semen Kirillov teki loistavan esityön, jonka päätteeksi Joonas Tolonen viimeisteli numeroiksi 1-2. Pathoven sai vielä heti seuraavasta hyökkäyksestä läpiajon, mutta tällä kertaa Lahtelaisten onneksi laukaus suuntautui maalin ohi, ja ottelu päättyi numeroihin 1-2.

”Ensimmäistä kertaa noustiin tällä kaudella tappioasemasta voittoon, mikä on tietysti hyvä asia. Tänään saatiin pitää palloa aika lailla, mutta kaveri pelasi pirun fiksusti ja riisui hyökkäyspäässä meidät täysin aseista. Onneksi saatiin painettua väkisin tarvittavat maalit. Tämä sarja menee putoamistaistelun osalta käsittämättömän tiukaksi ja mielenkiintoiseksi, joten sama asenne ja meininki täytyy saada myös seuraavaan matsiin.” Linjasi Manageri Suviranta ottelun jälkeen.

FC Pathoven – Salpausselän Reipas Akatemia 1-2 (1-0)

32 min 1-0 Vastustaja

82 min 1-1 Hämäläinen (Joronen)

86 min 1-2 Tolonen (Kirillov)

Varoitukset: Mäkinen, Haaraoja, Joronen
Julkaistu 13.09.2012

Lisää kommentti

« Takaisin
Kuva 6293.jpg

mustataustalogo.jpgYHTEISTYÖSSÄ:
.
Salpausselän Reipas
Sivuvierailuja: 10467    Toteutus: klikkaa.fi