Tiedotusosiot:
Uutisia

Salpausselän Reipas sai oppitunnin Mikkelissä


Salpausselän Reipas sai hyvän oppitunnin siitä, mitä kokemus ja maltti merkitsevät jalkapallossa, kun se kohtasi Mikkeliläisen FC-84:n harjoitusottelussa Urpolan tekonurmella. ”Vanhoja” pelimiehiä täynnä ollut kotijoukkue näytti nuoremmilleen pelaamisen mallia ja voitti hyvähenkisen kamppailun numeroin 5-2. (3-0).

Ottelun alku oli molemmilta joukkueilta tarkkailevaa peliä kun kaksi toiselleen vierasta joukkuetta yritti hakea tuntumaa vastustajasta ja sen pelitavasta. Kotijoukkue antoi suosiolla Lahtelaisten kierrättää palloa alakerrassa mieheltä toiselle, ja tukki sen jälkeen keskialueen ja oman puolustuslinjansa sen verran vahvasti, ettei oranssipaidoilla löytynyt kunnolla eväitä oman hyökkäyspelin rakenteluun. FC-84 puolestaan rakenteli pallon saadessaan maltilla omia hyökkäyksiään Juhis Murtosen ja Matti Paksun johdolla, ja Reippaan pienen merkkausvirheen seurauksena palloa kaivettiin 20 minuutin pelin jälkeen ensimmäisen kerran Lahtelaisten maalista. Mikkeliläiset onnistuivat maalinteossa vielä kahdesti ennen taukoa, ja puoliajalle mentiin numeroissa 3-0. Reippaallakin oli puolittaiset paikat kaventaa numeroita, mutta maaliin asti ei palloa saatu pelattua.

Toinen puoliaika noudatti pitkälti samaa käsikirjoitusta kuin ensimmäinen. Reipas ei onnistunut luomaan painetta tiiviisti puolustaneen kotijoukkueen päähän, ja Mikkeliläiset rakentelivat kerta toisensa jälkeen vaarallisia hyökkäyksiä Eetu Kuosmasen vartioimalle Lahtelais-maalille. Kotijoukkue johti ottelua jo 5-0, ennen kuin Reipas sai viimein maalin aikaiseksi. Kapteeni Teukka Tuominen (kuvassa) hämmensi peliä seuranneen ihmismassan ampumalla komean maalin vapaapotkusta. Kierteinen ulkosyrjälaukaus oli sen verran tyylikäs, että se herätti keskustelua vielä pitkään pelin jälkeenkin. Reipas kavensi vielä loppunumeroiksi 5-2, kun Santeri Haukka viimeisteli Arttu Salmisen hyvän esityön jälkeen.

”Tänään ei voittajasta ollut epäselvyyttä. Ei oltu itse ihan parhaalla jalalla liikkeellä, ja tänään sitä olisi tarvittu. Kaverin kokemus ja taito näkyi kaikessa tekemisessä, ja saatiin hyvä oppitunti siitä miten jalkapalloa pelataan. Toivottavasti tämä herättää porukkaa, koska seuraavan kerran kun paita puetaan päälle, pelataan jo sarjapisteistä.” kiteytti Salpausselän Reippaan Manageri Mike Suviranta ottelun päätyttyä. Salpausselän Reippaan kokoonpanoon oli pitkästä aikaa nimetty myös Jari Litmanen, mutta kauden avausminuutit jäivät vielä odottamaan tulevaa.
Julkaistu 15.04.2013

Lisää kommentti

« Takaisin
Kuva 9119.jpg

mustataustalogo.jpgYHTEISTYÖSSÄ:
.
Salpausselän Reipas
Sivuvierailuja: 10444    Toteutus: klikkaa.fi