Tiedotusosiot:
Uutisia

Pistetili auki Järvenpäässä


Vaisusti sarjan avannut Salpausselän Reippaan Akatemia haki positiivisempaa ilmettä ja avauspisteitä, kun se matkusti Järvenpäähän paikallisen palloseuran reservijoukkueen vieraaksi. Edellisen ottelun pettymyksen jälkeen Akatemia haki viikolla vauhtia harjoituksissa, joissa Lepi Leppäkynnäksen piiskauksessa treeni-ilme on muuttunut lumien sulaessa hieman pirteämpään suuntaan. Loistavissa olosuhteissa uudella Koivusaaren tekonurmella pelattu toinen sarjaottelu tarjosi vauhdikkaan, ja hetkittäin jopa tasokkaan ottelun, jossa jännitys säilyi loppuun saakka.

Orimattilan pedoille hävityn sarja-avauksen jälkeen Salpausselän Reippaan peluuttamisesta tällä kertaa vastannut kaksikko Heikki Haaraoja ja Tero Rantala muuttivat joukkueen pelitaktiikkaa, ja se näytti ainakin ottelun alussa toimivan hyvin. ”Ei kai tässä mitään hävittävääkään ollut. Petoja vastaan ei saatu hyökkäyksiä rakenneltua, joten nyt kokeiltiin vähän hyökkäävämpää pelityyliä” kommentoi Haaraoja taktiikan muutosta. Ensimmäisellä jaksolla peliä pelattiin vauhdikkaasti päästä toiseen, ja molemmat joukkueet pystyivät rakentelemaan hyviä tekopaikkoja hyökkäystensä päätteeksi. Akatemian maalissa Eetu Kuosmanen otti ottelun alkupuolella muutaman ison torjunnan, ja loi uskoa oranssipaitojen pelaamiseen. Lahtelaiset siirtyivät ottelussa johtoon 0-1, kun Santeri ”Helge” Haukan tyylikäs kaukolaukaus painui verkon perukoille. Myös Jäps sai hetkeä myöhemmin maalitilin auki vastaiskun päätteeksi ja numerot muuttuivat 1-1:teen. Akatemia siirtyi ottelussa uudelleen johtoon, kun Niko Joronen tuli ”lentäen” vaihdosta sisään, ja iski Joni Pessalan syötöstä toisella kosketuksellaan taukonumeroiksi 1-2.

Toinen puoliaika jatkui siitä, mihin ensimmäinen jäi, ja peli aaltoili vauhdikkaasti päästä toiseen. Salpausselän Reipas siirtyi ottelussa 1-3 johtoon, kun Joonas Tolonen (kuvassa) puski Teemu Vuorelan antaman vapaapotkun näyttävästi verkkoon. Kotijoukkue ei kuitenkaan luovuttanut voittoa suosiolla, vaan kavensi vartti ennen loppua onnekkaasti vapaapotkusta 2-3:een. Vain hetki tästä, ja palloa kaivettiin uudelleen Akatemian maalista rangaistuspotkun jälkeen. Jäps jatkoi edelleen vyöryttämistä, ja pelasi hetken päästä kertaalleen pallon vielä Akatemian maaliviivalle. Tässä vaiheessa Salpausselän Reippaan penkin takana käytiin kiivasta keskustelua viimeisen vaihdon käyttämisestä. Rantala hävisi väännön äänin 1-2 (puolesta äänestivät Väihkönen ja Haaraoja) ja ”Super-sub” Haaraoja vaihdettiin kentälle. Haaraoja onnistuikin hankkimaan omien sanojensa mukaan joukkueelleen ratkaisevan vapaapotkun, josta syntyneen hyökkäyksen päätteeksi Arttu Salminen vapautti Simo Siivosen maalintekoon. Loppunumerot 3-4, ja huikean näytelmän päätteeksi kolme sarjapistettä Lahteen. (Mainittakoon vielä, että Haaraojan hankkima vapaapotku oli keskellä Akatemian puolustuspäätä)

”Olihan ottelu. Periaatteessa molemmilla joukkueilla olisi ollut paikat ratkoa peli jo ensimmäisellä puoliajalla. Jäps pelasi tänään hyvin, ja noilla otteilla se haastaa kyllä tässä sarjassa kenet tahansa. Me olimme paremmalla ilmeellä liikkeellä kuin avausmatsissa, ja uusi taktiikka näytti ainakin tänään toimivan. Loppu oli melkoista näytelmää, ja hyvä että kääntyi näin päin. Tärkeät pisteet, mutta ei tämä vielä missään tapauksessa valmista peliä ole. Treenaamisen kautta jatketaan eteenpäin” kiteytti Otto Väihkönen matsin jälkeen.

Jäps/2 – Salpausselän Reipas Akatemia 3-4 (1-2)

0-1 Haukka

1-1 Vastustaja

1-2 Joronen (Pessala, J.)

1-3 Tolonen (Vuorela)

2-3 Vastustaja

3-3 Vastustaja (rp.)

3-4 Siivonen (Salminen)
 
Varoitukset:
 

Ottelun kultapossut jakoi tällä kertaa penkin päässä peliä pyörittäneet Haaraoja, Väihkönen ja Rantala:

*** Samuel Leppänen

** Teemu Vuorela

* Joonas Tolonen
 
 Julkaistu 26.04.2013

Lisää kommentti

« Takaisin
Kuva 5057.jpg

mustataustalogo.jpgYHTEISTYÖSSÄ:
.
Salpausselän Reipas
Sivuvierailuja: 10441    Toteutus: klikkaa.fi