Tiedotusosiot:
Uutisia

Akatemia jatkoi hyviä vierasotteitaan Vantaalla


Kuluvan kauden kaksijakoisesti aloittanut Salpausselän Reippaan Akatemia, pyrki pääsemään takaisin voittokantaan, kun se matkusti Vantaalle I-HK:n vieraaksi. Hieman yllättäen Akatemia on pelannut huomattavasti paremmalla ilmeellä vierasotteluissa kuin kotonaan, ja kaikki sarjapinnat onkin napsunut plakkariin vierasmatseista. Viime kaudella molemmat joukkueet voittivat oman kotipelinsä, ja tasaista ottelua uumoiltiin myös tällä kertaa. Vähemmän yllättäen SalReipas oli taas liikkeellä suhteellisen kapealla miehityksellä, mutta se ei taistelutahtoa ja fiilistä ottelun alla laskenut.

Ennakkotietojen perusteella kotijoukkueen tiedettiin tulevan ottelun alussa kovalla prässillä, ja karvaavan ylhäältä. Tähän osattiin Akatemian taholta varautua, ja ottelun alku oli IH-K:n prässistä huolimatta tasaista kamppailua, jossa peliä mentiin vauhdilla päästä toiseen. Kotijoukkueella oli ehkä vaarallisemmat maalipaikat, mutta Salpausselän Reippaan maalissa jälleen vakuuttavasti esiintynyt Eetu Kuosmanen hoiti tonttinsa tyylikkäästi. Avausmaali syntyi vierasjoukkueen kauniin sommitelman päätteeksi, kun ”kotikentällään” pelannut Timo Mäkinen viimeisteli Semen Kirillovin syötöstä. Kauaa ei tämän jälkeen ehditty pelata, kun kotijoukkue sai vapaapotkun jälkeen rangaistuspotkun, ja peli tasoittui 1-1:een. I-HK osui vielä toistamiseen ennen puoliaikaa, kun harmittomalta näyttäneen tilanteen päätteeksi Akatemian puolustus puhkottiin, eikä Vantaalais-hyökkääjä erehtynyt läpiajosta.

Tauko tuli Akatemian kannalta ilmeisen hyvään paikkaan, sillä puoliajalla IH-K:n pelissä tapahtui jotain, ja pallollinen ote siirtyi yllättäen vieraille. ”En tiedä muuttiko ne taktiikkaansa, vai loppuiko liike, mutta käsittämättömän iso ero oli ensimmäisen puoliajan loppuun nähden” ihmetteli Akatemian topparina luutinut Niko Joronen. Salpausselän Reipas tuli ottelussa tasoihin, kun Joni Pessala puski Mäksä Mäkisen antaman kulman verkon perukoille. Toisen puoliajan puolivälissä pitkän loukkaantumisen jälkeen kehiin palannut Tomppa Huttunen toi vielä lisää sähinää Lahtelaisten hyökkäykseen, ja Joonas Tolonen viimeistelikin vasemman jalan kaukolaukauksella Huttusen syötöstä numeroiksi 2-3. Tämän jälkeen Joni Pessala katseli ottelussa toisen kerran heppoisin perustein annettua keltaista korttia, ja Akatemia joutui vajaalle. IH-K nosti lisää miehiä hyökkäykseen, ja paine siirtyi Lahtelaisten päähän. Kauaa ei kotijoukkue ehtinyt kuitenkaan miesylivoimastaan nauttia, kun Vantaalais-hyökkääjä hölmöili itsensä suihkuun järjettömän hyökkäyspään taklauksen jälkeen. Ottelun loppu pelattiin varsin yleisöystävällistä jalkapalloa, josta ei tilanteita puuttunut. IH-K loi hurjan paineen Akatemian maalille vyöryttäen monta vaarallista tilannetta, ja Lahtelaiset saivat puolestaan vastaiskuista omat paikkansa ratkaista ottelu. Akatemian puolustus kesti loistavasti torjuneen Eetu Kuosmasen johdolla, ja kun ruuti oli märkää myös toisessa päässä kenttä, ei ottelussa enää maaleja nähty. Lopputulos 2-3, ja Akatemian hyvät vierasesitykset saivat jatkoa.

”Hyvä peli. Joka jätkä antoi tänään kaikkensa, ja näköjään yllättävän moni on kuitenkin 90 minuutin kunnossa kun on pakko. Loistavaa pelaamista joukkueena, ja pelihuumori oli tänään kohdillaan. Näki, että vastustajaa kiristi kentällä enemmän. Vielä kun keksisi, millä tämä ilme saataisiin myös kotipeleihin…” tuumailivat penkin päässä juoniaan punoneet Kapa Kallio ja Otto Väihkönen (kuvassa).

Kallio jakoi ottelun jälkeen myös kultapossut, vaikka tehtävä ei tälläkään kertaa ollut helppo. ”Tai no kolme possua on helppo antaa, mutta sen jälkeen muut kaksi voisi antaa kenelle vaan. Valinta on kuitenkin tehtävä, eikä ne ainakaan väärille kavereille osu”:

*** Eetu Kuosmanen
** Timo Mäkinen
* Joonas Tolonen

I-HK – Salpausselän Reipas Akatemia 2-3 (2-1)

0-1 Mäkinen (Kirillov)
1-1 Vastustaja (RP)
2-1 Vastustaja
2-2 Pessala (Mäkinen)
2-3 Tolonen (Huttunen)

Varoitukset: Pessala kelt x 2 (samalla ulosajo), SalminenJulkaistu 31.05.2013

Lisää kommentti

« Takaisin
Kuva 4403.jpg

mustataustalogo.jpgYHTEISTYÖSSÄ:
.
Salpausselän Reipas
Sivuvierailuja: 10488    Toteutus: klikkaa.fi