Tiedotusosiot:
Uutisia

TuPS/2 ei suostunut antamaan kuin pisteen


Salpausselän Reippaan kutosen ryhmä jatkoi pelejään vierasottelulla Tuusulassa. ”Reissuun lähdettäessä oli bussissa hyvä fiilis, ja se näkyi tietysti myös kentällä, olihan kyseessä kauden eka nurmikenttä peli. Lämmittelyn aikana näytti siltä, että tämä on meidän matsi. 5 min ennen virallista pelin alkamisaikaa olimme pienessä hiessä valmiina täyteen vauhtiin, kun taas TuPSin pelaajat makoilivat kyljellään nurmen pinnassa ja vetivät happea "syöpäkääryleen" läpi. Sovimme, että aloitamme heti alusta kunnon temmolla, eikä odoteta vastustajaa peliin mukaan. Toisin kuitenkin kävi. Odotimme jo valmiina kentällä pelin alkua, mutta tuomaria ei näkynyt missään. TuPSin pelaajat aloittivat hölkkäilyn ja lämmittivät itseään tuomaria odotellessa ja meidän poikien liike oli kantapäät maassa pallon potkimista. Puntit tasoittuivat valmistautumisen osalta tuomarin myöhästyttyä reilun 10 min.” hämmästeli SalReippaan valmentaja Lepi Leppäkynnäs paikallisen pillipiiparin touhuja.

Ottelu alkoi SalReippaan kannalta mallikkaasti. Pallo liikkui hyvin pelaajalta toiselle ja Zege Salminen laittoi pelivälineen pömpeliin jo varhaisessa vaiheessa. Maalin jälkeen Lahtelaisten liike kuitenkin hieman hiipui ja kotijoukkue TuPS sai otetta pelistä. Tilanteita syntyi molemmille maaleille, mutta kummankaan joukkueen hyökkääjät eivät palloa maalivahtien taakse saaneet. Tasoitusmaalin TuPS sai, kun atleettinen liukutaklaava SalReippaan pakki Opa Pajari laittoi kaljullaan palloon vauhtia, epäonneksi pallo livahti ohi mv Eetu Kuosmasen hanskojen ja ylitti oman maaliviivan. Tasoituksesta kotijoukkue sai aimo annoksen adrenaliinia ja väänsi SalReippaan siltaan. Tauko ei muuttanut tilannetta, vaikka SalReippaan vaihtopenkin luota kuului aikamoista ripitystä pelaajille.

Toinen puolisko alkoi siitä, mihin ensimmäinen loppui. TuPS hankki painostuksellaan usean kulmapotkun. SalReippaan puolustus ei jaksanut pitää joukkuetta sillassa, vaan TuPS laittoi kulman jälkitilanteesta pallon verkkoon, 2-1. Tämä maali oli taas vierasjoukkue SalReippaalle herätys, vai toivatko vaihdot lisää liikettä kentälle, mutta ote siirtyi täysin oranssipaidoille. Hyökkäykset vyöryivät kotijoukkueen maalille lyhyillä syötöillä keskeltä, ja linjan taakse laitoihin laitetuilla pitkillä syötöillä. Vain ottelun hahmo, TuPSin mv oli haamutorjunnoillaan pallon tiellä estäen, ettei vierasjoukkue latonut useampaakin maalia. Maaleja toki ottelussa vielä nähtiin. Takaisin kentälle tullut SalReippaan vasen laitalinkki, höyryveturin lailla liikkuva Niklas "Kivi" Kivistö pääsi vauhtiin ja latoi kaksi komeaa häkkiä yksilösuorituksillaan, 2-2 ja 2-3. Ottelu jatkui saman kaavan mukaan ja kotijoukkue kyttäsi nopeiden vastahyökkäyksien mahdollisuutta. Kas kummaa... potkupallo peli on siitä mukava, että kun toinen joukkue tyhmänä johtoasemassa ylihyökkää, eikä keskikenttä välitä puolustaa menetyksen jälkeen, palloa noukitaan usein omasta verkosta. Juuri näin kävi, kun ottelua oli jäljellä n.10min. SalReippaan keskikentällä isännän ottein pelannut Mike Suviranta menetti pallon keskikolmanneksen yläpäässä, eikä jaksanut lähteä taistelemaan palloa takaisin. TuPSin pelaaja sai rauhassa laittaa pystyyn juosseelle hyökkääjälle nätin kaaripallon yli hölmistyneiden kantapäillään seisovien SalReippaan toppareiden. TuPSin nopea kärki otti pallon taidokkaasti haltuun ja sijoitti ohi vastaan tulleen Eetu Kuosmasen, 3-3. Pelin lopun SalReipas haki ahnaasti vielä voittomaalia. Lähimmäksi TuPSin maalia pallon sai kulman jälkitilanteesta Pappa Ahosmäki, joka laukoi hirmuisen kanuunan kohti alanurkkaa. Papan harmiksi kuin tyhjästä maaliviivalle ilmestyi TuPSin hyvin pelannut pakki ja esti maalin synnyn. Ottelu oli vauhdikasta 6.-div. futista, molemmilla joukkueilla oli pelin sisällä tapahtuvien vaiheiden ansiosta hyviä ja huonoja hetkiä. Tasapeli oli oikeutettu tulos.

”Itse pelissä oli paljonkin hyvää, mutta ne pienet molempiin suuntiin pelattavat asiat ratkaisivat lopputuloksen. Hienoa on tietty, että pojat alkaa pikkuhiljaa ymmärtämään pallottoman pelaajan liikkeen tärkeyden. Tästä tasurista ei meillä ole kuitenkaan muuta suuntaa kuin ylöspäin. Hatun nosto vastustajan maalivahdille, joka oli ilmiömäinen torjunnoillaan. Onneksi Kivi oli tänään elementissään ja täräytti pari pörsää." summasi Leppäkynnäs ottelun jälkeen.

 
Ottelun kultapossut:

*** Niklas Kivistö

** Arttu Salminen

* Ari Ahosmäki

 
Tups/2 – Salpausselän Reipas/A 3-3 (1-1)

1-0 Salminen

1-1 Vastustaja

2-1 Vastustaja

2-2 Kivistö

2-3 Kivistö

3-3 Vastustaja

Varoitukset: KuosmanenJulkaistu 29.05.2013

Lisää kommentti

« Takaisin
Kuva 9430.jpg

mustataustalogo.jpgYHTEISTYÖSSÄ:
.
Salpausselän Reipas
Sivuvierailuja: 10440    Toteutus: klikkaa.fi