Tiedotusosiot:
Uutisia

Jäppärä nurin kärkitaistossa


Hieman laiskahkosti ja ailahdellen kautensa aloittanut Salpausselän Reippaan kutos-divarissa esiintyvä ryhmä sai lohkon kärkiottelussa vastaansa ehkä hieman yllättäenkin puhtaalla pelillä kautensa aloittaneen Järvelän Jäppärän. Lahtelaisten ottelut ovat olleet tuloksellisesti pääsääntöisesti hyviä, vaikka ilme oli ennen tätä iltaa ollut monessa ottelussa jotain täysin muuta. Kärkimatsi kuitenkin sytytti nuoren ryhmän ensimmäistä kertaa tällä kaudella keskittymään otteluun. "Kyllähän sen näki nyt jo alussa kaikesta tekemisestä, että tänään tää touhu taas vaihteeksi kiinnostaa.” tuumaili valmentaja Lepi Leppäkynnäs ottelun alla.

Salpausselän Reippaan alkulämmittelyn hyvä draivi jatkui ottelun alussa myös kentällä. Ensimmäistä kertaa tällä kaudella ykköspallot ja kakkospallot jäivät Lahtelaisten haltuun, ja myös palloton pelaaminen kiinnosti. Kotijoukkue olikin ottelun alussa hienokseltaan niskan päällä, joskin Jäppäräkin pysyi pelissä suhteellisen hyvin mukana. Ottelun avausmaali nähtiin kun edellisen matsin hyviä otteita jakanut Niklas Kivistö murtautui laidalta läpi, ja ampui pallon ohi Jäppärän maalivahdin. Hetkeä myöhemmin Järveläläisten puolustaja jouti rikkomaan Kivistöä rangaistusalueella, ja pallo vietiin pilkulle. Maalivahti torjui ensin Arttu Salmisen laukauksen, mutta tämä seurasi hyvin paluupallon ja siirsi kotijoukkueen 2-0 johtoon. Näissä numeroissa mentiin myös puoliajalle, vaikka kotijoukkue pallon vielä kahdesti tolppaan laukoikin, ja Jäppärälläkin oli pari puolittaista maalipaikkaa.

Toisen puoliajan alussa voimasuhteet kääntyi kentällä entistä selkeämmin kotijoukkueelle. Vierasjoukkueen jalka alkoi painaa nuorta kotijoukkuetta enemmän ja Jäppärän hyökkäykset alkoivat käydä aika harvoiksi. Ottelun ratkaissut 3-0 maali oli tyylikästä katseltavaa, kun topparin tontilla tuurannut Simo Siivonen väläytti potkutaitojaan ampuen pallon 35 metristä maaliin. Tämän jälkeen ei ottelun voittajasta ollut enää epäselvyyttä. Kotijoukkueenkin suurin kiinnostus pelaamisen lässähti ja peli meni enemmän tai vähemmän neppailuksi. ”No noinhan siinä vaan monesti käy kun peli käytännössä ratkeaa. Se suurin vauhti jää pois ja peli pelaillaan loppuun. Siihen asti oli tänään ihan hyvännäköistä tekemistä. Ei vielä missään tapauksessa valmista, mutta parempaa” summasi Leppäkynnäs. Salpausselän Reipas kaunisteli vielä loppunumeroiksi 4-0 kun Santeri Haukka (kuvassa) vapautti Jani Kujalan läpiajoon eikä tämä erehtynyt.

Kokonaisuudessaan Mukkulan illassa nähtiin poikkeuksellisen hyvätasoinen kutos-divarin kamppailu. Jäppärä pelasi numeroista huolimatta hetkittäin varsin hyvää jalkapalloa, ja osoitti ettei kausi ole alkanut sattumalta näin hyvin. Hyökkäyspään tehottomuus kuitenkin näkyi tänään numeroissa, ja sarjapisteet jäi loppujen lopuksi ansaitusti Lahteen.

Ottelun kultapossut pitkän pohdinnan jälkeen:

*** Santeri Haukka

** Joonas Jaatinen

* Simo Siivonen

 
Salpausselän Reipas/A – Jäppärä 4-0 (2-0)

1-0 Kivistö

2-0 Salminen

3-0 Siivonen

4-0 Kujala (Haukka)

Varoitukset:
Julkaistu 08.06.2013

Lisää kommentti

« Takaisin
Kuva 2924.jpg

mustataustalogo.jpgYHTEISTYÖSSÄ:
.
Salpausselän Reipas
Sivuvierailuja: 10459    Toteutus: klikkaa.fi