Tiedotusosiot:
Uutisia

Tips ratkaisi lisäajalla


Salpausselän Reippaan Akatemia jatkoi vierasotteluitaan Tikkurilassa, jossa isäntäjoukkueena oli tällä kertaa viime kauden päätteeksi kolmosesta pudonnut Tips. Vantaalaiset olivat pari sijaa (ja pistettä) Akatemiaa edellä sarjataulukossa, joten toisilleen etukäteen vieraiden joukkueiden välille ainakin sarjatilanteen perusteella oli luvassa tasaväkinen vääntö. Tähänkään otteluun ei SalReipas saanut täyttä miehitystä jalkeille, vaan ottelun alkaessa penkille jäi varamaalivahti ja urheilutoimenjohtaja.

Ottelun alku oli vauhdikasta jalkapalloa, jossa molemmat joukkueet saivat luotua maalipaikkoja tuiki tiheään tahtiin. Salpausselän Reipas sai rakenneltua liukuhihnalta tilanteita vasemmalla laidalla vakuuttavasti pelanneen Samuel Leppäsen kautta, joka oli ensimmäisen jakson ajan täysin pitelemätön Vantaalaisten puolustukselle. Akatemia siirtyikin ottelussa 0-1 johtoon, kun Leppäsen nousun päätteeksi pallo poltti kotijoukkueen maalivahdin näpeissä, ja Semen Kirillov ehti ”haaskapalloon” ensimmäisenä. Tämän jälkeen hyvään myötätuuleen pelannut kotijoukkue takoi vartissa kolme maalia, Akatemian puolustuksen ihmetellessä nopeita hyökkäyksiä. Lahtelaisten selkäranka ei tästä kuitenkaan katkennut, vaan oranssipaidat kavensivat vielä ennen taukoa numeroiksi 3-2, kun Juhis Hämäläinen viimeisteli Teukka Tuomisen (kuvassa) hyvästä keskityksestä.

Akatemia jatkoi taistelua myös toisella puoliajalla, ja sai kammettua ottelun tasoihin, kun Teemu Vuorela puski Marko Laaksosen antaman kulman maaliin. Myötätuuli, aurinko selän takana, ja nousu kahden maalin takaa tasoihin loi vielä lisää uskoa Lahtelaisten peliin, ja hetken aikaa näyttikin siltä, että ottelu kääntyisi vieraille. Peliä pelattiin pitkälti Tipsin päädyssä, vaikka kumpikaan joukkue ei ensimmäisestä jaksosta poiketen pystynyt kovin vaarallisia maalipaikkoja luomaan. Kapealla nipulla operoineen vierasjoukkueen jalka alkoi lopussa kuitenkin painaa enemmän, ja kun Teemu Vuorela katseli vartti ennen loppua punaista korttia, kääntyi ote ottelun lopussa kotijoukkueelle. Mitään kovin vaarallista sekään ei kuitenkaan saanut aikaan, ennen kuin kellossa oli 90+3 min, ja pallo pelattiin kulmapotkutilanteen päätteeksi Akatemian maaliin. Peliä ei ehditty enää edes aloittaa, ja sarjapisteet jäi Vantaalle.

”No totta kai toi loppu jäi kaivelemaan, selvähän se on. Tänään nyt sattu pomppimaan kaverille. Pienestä nää pelit on tässä sarjassa kiinni, ja ehkä tasapeli olisi ollut oikeutettu tulos. Oikeastaan kukaan ei tänään Leppäsen Samuelia lukuun ottamatta erottunut kentällä selkeästi edukseen, ja kun vielä ihmeteltiin ekalla jaksolla vartin verran, jolloin kaveri rokotti kolmesti, niin siinä ne pisteet menivät. Muuten oli taas kotiotteluita parempaa taistelua, ja toivotaan että ensi matsiin saadaan vähän leveämpi rinki jalkeille, ja sama ilme säilytettyä, niin ehkäpä saadaan pistetili auki kotonakin…” tuumaili Akatemian peluutuksesta vastannut UTJ Kapa Kallio

Kallion kultapossut:

*** Samuel Leppänen

** Mikko Meritie

* Juhis Hämäläinen

 
 
Tips – SalReipas Akatemia 4-3 (3-2)

0-1 Kirillov

1-1 Vastustaja

2-1 Vastustaja

3-1 Vastustaja

3-2 Hämäläinen (Tuominen)

3-3 Vuorela (Laaksonen)

4-3 Vastustaja

Varoitukset: Vuorela (x2, pun), Meritie, Leppänen, Tuominen
Julkaistu 17.06.2013

Lisää kommentti

« Takaisin
Kuva 1578.jpg

mustataustalogo.jpgYHTEISTYÖSSÄ:
.
Salpausselän Reipas
Sivuvierailuja: 7990    Toteutus: klikkaa.fi