Tiedotusosiot:
Uutisia

Avauspinnat kotona


Salpausselän Reippaan Akatemian tuskainen kotitaival helpotti hetkeksi, kun kevätkierroksen viimeisessä kotiottelussa vastassa ollut Koivukylän palloseura joutui poistumaan kotimatkalle tyhjin käsin.

Akatemian kauden aikaisempia kotiotteluita vaivannut haluttomuus ja flegmaattisuus näytti ottelun alkaessa olevan poissa, ja tekeminen kentällä tuntui kiinnostavan tällä kertaa myös kotiyleisön edessä. Vaikka ottelu olikin alussa varsin tasaväkistä, taistelun mennessä monessa kohtaa tyylipisteiden edelle, oli Akatemia hienokseltaan hallitsevampi osapuoli, ja se pystyi luomaan maalitilanteita etenkin vaarallisista kulma- ja vapaapotkuista. Koipsin puolittaiset tilanteet syntyivät lähinnä vastaiskuista, joissa Akatemian puolustuksella ja maalivahti Eetu Kuosmasella ei kuitenkaan ollut suurempia ongelmia. Ottelun avausmaali syntyi, kun Samuel Leppänen taisteli Tero Rantalan antaman pystypallon itselleen, ja viimeisteli varmasti ohi hölmistyneen vantaalais-vahdin. Tämän jälkeen Akatemialla oli vielä muutama hyvä tilaisuus lisämaaleihin, mutta aiemmista kotiotteluista tuttu tehottomuus jatkui, ja tauolle mentiin numeroissa 1-0.

Mitä pitemmälle toista puoliaikaa pelattiin, alkoi pieni jännitys ja väsymys näkyä myös kotijoukkueen pelaamisessa. Palloa ei enää maltettu kierrättää alakerrassa ensimmäisen puoliajan tapaan mieheltä toiselle ja hakea rauhassa tilaa kentällä, vaan yhä useammin pallot lähtivät puolustuslinjasta nopeasti pystyyn. Tässä kohtaa Akatemian valmentaja Lepi Leppäkynnäs vaihtoi Arttu Salmisen (kuvassa) kärkeen hyvin pelanneen Joni Pessalan tilalle, ja kauaa ei mennyt kun ”Zege” kiitti luottamuksesta: Simo Siivosen loistava pystypallo tavoitti laidalta Semen Kirillovin, joka ohitti oman miehensä ja tarjoili Salmiselle boxiin pallon, josta maalintekijä ei erehtynyt. Helpottava toinen maali rauhoitti Akatemian peliä taas hiukan, ja kun Koips ei saanut lopussa enää kunnon kirivaihdetta päälle, päättyi ottelu numeroihin 2-0.

”Hyvä voitto. Tänään oli pelissä jo paljon hyviä elementtejä, tai no ainakin ensimmäisellä puoliajalla. Toisella puoliskolla rupesi vähän jännitys painamaan, eikä enää luotettu väsyneenä omaan tekemiseen, ja siksi ruvettiin roiskimaan palloa. Täytyisi vaan jaksaa ja ennen kaikkea uskaltaa väsyneenäkin pelata, niin päästäisiin paljon helpommalla tuolla kentällä. Mutta kokonaisuutena taas askel parempaan suuntaan. Jatketaan treenaamista.” summasi Leppäkynnäs ottelun annin.

 
UTJ Kapa Kallion kultapossut:

*** Samuel Leppänen

** Juhis Hämäläinen

* Tero Rantala

 
Salpausselän Reipas Akatemia – Koips 2-0 (1-0)

1-0 Leppänen (Rantala)

2-0 Salminen (Kirillov)

Varoitukset: Siivonen
Julkaistu 20.06.2013

Lisää kommentti

« Takaisin
Kuva 3578.jpg

mustataustalogo.jpgYHTEISTYÖSSÄ:
.
Salpausselän Reipas
Sivuvierailuja: 8505    Toteutus: klikkaa.fi