Tiedotusosiot:
Uutisia

Akatemia päätti kevätkierroksen vierasvoittoon Hyvinkäällä


Salpausselän Reippaan Akatemia matkasikevätkierroksen viimeiseen otteluunsa Hyvinkäälle. Vastustajaksi asettui paikallisen palloseuran 2 joukkue. Viime kaudella joukkueet kohtasivat kahdesti ja Hyps oli molemmissa otteluissa parempi vieden Salreipaalta täydet 6 pistettä. Tällä kaudella Hyps on valahtanut sarjataulukossa peränpitäjäksi Akatemian pyristellessä sarjan keskikastissa. Panokset peliin olivat siis melko korkealla. Voitolla Akatemia tekisi jo pientä pesäeroa Hyvinkääläisiin. Peliin lähtö ei kuitenkaan sujunut (taaskaan) ongelmitta, sillä yön aikana poissaoloilmoituksia oli tullut peräti 6 kappaletta, joten vaihtopenkille oli jäämässä ainoastaan pelaaja-valmentaja Mika Leppäkynnäs, ja seuran virallinen puhuva maskotti Jani Kallio. Onneksi Timo Mäkinen saatiin hätäpuhelulla herätettyä, ja vaihtoon saatiin yksi kääntämätön kortti lisää.

Pelin alku oli hermostunutta ja oranssipaitojen syötöt hyökkäyspuoliskolla hakivat uomiansa. Vedot kohti Hyvinkääläis-maalia viuhuivat kaukaa selvästi maalin yli ja ohi. Pelin 23. minuutilla Hyvinkääläiset roiskaisivat pallon kohti Akatemian maalia, ja vastustajan hyökkääjä voitti kilpajuoksun ehtien ensimmäisenä boxissa palloon ennen vastaan tullutta Salreippaan maalivahtia Eetu Kuosmasta ja pallon haltuun saatuaan kiersi maalivahdin ja sijoitti hallitusti pallon tyhjään maaliin. Tämän jälkeen Valmentaja Leppäkynnäs vaihtoi laitureiden Arttu Salmisen ja Joonas Tolosen puolia ja tämä vaihdos piristikin selvästi Akatemian peliä. Salminen oli vaarallinen omalla laidallaan ja loi tukun tilanteita Hyvinkään maalille mutta kuparinen jäi rikkomatta ja tauolle siirryttiin Hyps:in johtaessa 1-0.

Toisella puoliajalla Akatemia jatkoi siitä mihin ensimmäinen jakso päättyi. Maalintekotilanteita luotiin vastustajan maalille, mutta useat kulmapotkutkaan eivät tuoneet tulosta. Vastustaja sai myös Akatemian hakiessa raivoisasti tasoitusta pari hyvää vastahyökkäystä Salreippaan päätyyn, mutta Eetu Kuosmasen loistavat torjunnat ja vastustajan huono viimeistely pitivät lukemat ennallaan. Pelin 75 minutilla Akatemian kova yritys palkittiin. Samuel Leppänen murtautui vastustajan Boxiin ja laukoi vihaisesti kohti Hyvinkääläismaalia, paluu pallossa kärkeen nostettu Arttu Salminen oli hereillä ja viimeisteli taululle 1 - 1. Tämänkin jälkeen akatemialla oli hyvä ote pelistä ja viimeiseksi 10 minuutiksi laitalinkiksi vaihdettu Leppäkynnäskin oli onnistua maalinteossa. Pelikellon näyttäessä 85. minuuttia Samuel Leppänen sai kovan tällin keskialueella reiteensä, ja akatemia joutui käyttämään vihoviimeisen pelaajavaihtonsakin, kun kentälle päästettiin JK taiteilijanimellä tunnettu urheilupersoona, elävä legenda Jani Kalliokin kirmaamaan. Näin lopussa ottelua joku olisi ajatellut että tasapelikin olisi ihan ok tulos, mutta Salminen oli kuitenkin eri mieltä. Talven loukkaantumisen jälkeen "rottamaisuuden" takaisin löytäneen Salmisen vapautti pelikellon käydessä jo 90 minuuttia vielä kerran läpi oikealta laidalta hyvän pelin topparina ja keskikentällä pelannut Marko Laaksonen (kuvassa). Salminen otti syötön saatuaan pallon haltuun ja laukoi vastustajan topparin jalan kautta aivan maalin vasempaan ristikkoon, ja riemu oli valmis. Peliä jatkettiin vielä aloituksen jälkeen muutama minuutti, ja olipa Laaksonenkin karata vielä Kallion epäonnistuneen haltuunottoyrityksen seurauksen jälkeen vasemmalta laidalta maalintekoon, mutta lopputulokseksi kirjattiin Akatemian 1-2 voitto.

"Kyllä oli tärkeät pisteet, iso kivi putosi rinnasta. Erityisen tyytyväinen olen siihen että ”Zege” Salminen onnistui maalinteossa tänään, ja vielä kahdesti. Talvenloukkaantumisen jälkeen "Zegen" otteet ovat olleet ajoittain tuskaisia, ja odotukset olivat kovat itselläni Zegen suhteen talven hyvin sujuneiden harjoitusotteluiden perusteella. Viime pelien maalit ovat oiva osoitus,että mies kyllä osaa hommansa kun sille päälle sattuu. Harmi, että kaveri joutuu lähtemään nyt vireen löydyttyä puolustamaan Isänmaata, mutta toivotaan että hän jokuseen peliin ehtisi syyskierrokselle mukaan. Toinen asia mikä on ollut ilahduttavaa, niin maalivahti Eetu Kuosmanen on pelannut erittäin tasaisen ja vahvan kevätkierroksen Akatemian maalilla. Eetu on ottanut monta hyvää koppia peleissä, silloin kun niitä todella on tarvittu. Kevätkierroksen perusteella tunnustusta voi myös jakaa Vuorelan Teemulle ja Jorosen Nikolle, jotka ovat tehneet valtavasti duunia pelissä kuin pelissä. Syyskierrokselle lähdetään nyt 3 pistettä enemmän keränneenä kuin viime kaudella. Erona viime kauteen on se, että lohkossamme ei ole yhtään ”ylivoimaista” vastustajaa, mutta eipä ole noita pisteautomaattejakaan, joten syyskierrokselle lähdetään hakemaan Akatemian historian parasta sarjasijoitusta nelosessa ja uutta piste-ennätystä. Mitä sen saavuttaminen vaatii, niin ainakin sen, että joka äijä parantaa harjoitus ja- peleihin osallistumisaktiivisuttaan ja grilliin laitetaan kesätauon aikana makkaran sijaan kanaa." päätti huoltajan/jojo:n virkaa toimittanut "linnunjalka" Burger Haaraoja.

Kallion kultapossut:

*** Arttu Salminen

** Samuel Leppänen

* Eetu Kuosmanen
 

Hyps/2 – Salpausselän Reipas Akatemia 1-2 (1-0)

23 min Vastustaja 1-0

75 min Salminen (Leppänen) 1- 1

90 min Salminen (Laaksonen) 1 - 2

Varoitukset: Tuominen
Julkaistu 01.07.2013

Lisää kommentti

« Takaisin
Kuva 1817.jpg

mustataustalogo.jpgYHTEISTYÖSSÄ:
.
Salpausselän Reipas
Sivuvierailuja: 7984    Toteutus: klikkaa.fi