Tiedotusosiot:
Uutisia

Pisteet tasattiin helteisessä säässä Orimattilassa


Kevätkierroksen munaton esitys kotipelissä Petoja vastaan oli vielä tuoreena mielessä, kun auto pysähtyi vesitornin juureen Orimattilan keskuskentän viereen. Pikku hiljaa se muisto kuitenkin häipyi, ja mäkeä alas kävellessä mieleen nousi se tunne, joka viime vuonna oli kun samaisen matsin jälkeen laahustin sitä mäkeä ylös. Se oli yksi kirvelevimmistä tappioista koskaan, ja sitä pelin jälkeisen vitutuksen määrää on vaikea sanoin kuvailla. Turha siis varmaan erikseen mainita, että tulevaa peliä en halunnut hävitä. Ja voin sanoa, etten varmasti ollut ainoa…

Nousujunaan takaisin mielivä kotijoukkue, hyvitystä hakeva vierasjoukkue, loistavat puitteet kuulutuksineen, ja alasarjatasolle mukavasti yleisöäkin. Kaikki ainekset oli jälleen kerran kasassa kunnon derbyyn, kun Orimattilan Pedot isännöi Salpausselän Reippaan Akatemiaa. Helle, ja paahtava kuumuus nousi keskipäivällä pelatussa ottelussa kuitenkin sen verran suureen rooliin, ettei ottelusta muodostunut viime vuoden kaltaista draamaa ja viihdettä sisältävää näytelmää…

Salpausselän Reippaan valmentajana toiminut Heikki Haaraoja lähti ottelun alussa puolustavalla taktiikalla liikkeelle, ja painotti oman maalin puhtaana pitämistä. Siksi hieman yllättäenkin Akatemia kuitenkin hienokseltaan hallitsi ottelua ensimmäisen vartin ajan, ja se siirtyi ottelussa 1-0 johtoon, kun Simo Siivosen loistava pystypallo vapautti Joonas Tolosen läpiajoon, josta tämä ei erehtynyt. Maalin jälkeen myös kotijoukkue heräsi pelaamaan, ja pikku hiljaa ote siirtyi vihreäpaidoille. Pedot vyöryttivät hyökkäyksiä Akatemian maalille ja saivat rakenneltua tilanteita, mutta Eetu Kuosmasen hyvät torjunnat ja muun joukkueen uhrautuva puolustaminen Jarkko Loikkasen (kuvassa) johdolla pitivät vierasjoukkueen mukana pelissä. Pedot onnistui kuitenkin tasoittamaan ottelun reilun puolen tunnin pelin jälkeen, kun Toni Nyholm karkasi Akatemian puolustukselta ja ampui Kuosmasen käsien kautta pallon verkkoon. 1-1 numeroissa mentiin myös tauolle.

Toisen puoliajan alkuun SalReipas tuli taas peliin paremmalla jalalla, ja kauaa ei ehditty pelata kun Semen Kirillov voitti hyökkäysalueella pääpallon, jonka pitkästä aikaa oranssipaidan päälleen pukenut Sami ”Tase” Nieminen seurasi hyvin ja ampui ohi Peto-vahdin. Akatemia ei kuitenkaan kauaa ehtinyt nauttia johtoasemastaan, kun Peto-kapteeni Toni Sundholm ampui kulmapotkun jälkitilanteesta numerot 2-2:een. Tasoitusmaalin jälkeen ote siirtyi taas hetkeksi kotijoukkueelle, ja Akatemian peli hajosi. Petojen kannalta suurin jossittelun aihe ottelussa syntyi, kun Sundholm ampui pallon hetkeä myöhemmin suoraan kulmasta maaliin; ottelun tuomari näki kuitenkin Peto-hyökkääjän rikkoneen tilanteessa, ja peliä jatkettiin Akatemian vapaapotkulla. Tämän jälkeen alkoi Orimattilalaisten suu käydä niin kentällä kuin katsomossakin, ja suurin keskittyminen meni kenties tuomarin toiminnan arvioimiseen. Pedot yritti tässä vaiheessa ilmeisesti vaihtoruletilla hakea lisää jalkoja, mutta ainakin kentälle näytti siltä, että monet vaihdot sotkivat kotijoukkueen pelin ja vierasjoukkue pääsi taas mukaan otteluun. Akatemia saikin oman jossittelun aiheensa, kun Semen Kirillov pääsi puolittaiseen läpiajoon ja pelasi pallon jo ohi vastaan tulleen Toni Paajasen, joka ”kaatoi” tilanteessa Kirillovin nurmen pintaan. Tuomari näki kuitenkin pelaajien vain törmänneen tilanteessa toisiinsa, ja peliä jatkettiin rajaheitolla. Kapealla nipulla liikkeellä ollut SalReipas ei pystynyt enää lisäämään riittävästi tempoa ottelussa voittomaalin tekemiseen, ja loppu olikin molemmilta joukkueilta varsin sekavaa ja väsyneen oloista peliä. Helle vaati veronsa, ja kentällä nähtiin hienojen suoritusten sijaan enemmän taistelua ja uhrautumista. Lopun puolittaiset tilanteet molempiin päihin syntyivät lähinnä kulmapotkuista.

”No tänään näki sen ettei tätä peliä haluttu hävitä. Puolustettiin hyvin ja uhrautuvasti, hetkittäin ehkä jopa liikaakin hyökkäyspelin kärsiessä. Olen kuitenkin tyytyväinen jätkien asenteeseen ja taistelutahtoon tänään. Meillä oli tänään hyviä hetkiä ja huonoja hetkiä, joten tasapeli on siihen nähden oikeutettu tulos.” tiivisti Haaraoja ottelun jälkeen.

 
Ottelun kultapossut:

*** Joonas Tolonen

** Sami Nieminen

* Niko Joronen

 
 
Orimattilan Pedot – Salpausselän Reipas Akatemia 2-2 (1-1)

1-0 Tolonen (Siivonen)

1-1 Vastustaja, Nyholm

1-2 Nieminen (Kirillov)

2-2 Vastustaja, Sundholm

Varoitukset:
Julkaistu 29.07.2013

Lisää kommentti

« Takaisin
Kuva 7963.jpg

mustataustalogo.jpgYHTEISTYÖSSÄ:
.
Salpausselän Reipas
Sivuvierailuja: 8498    Toteutus: klikkaa.fi