Tiedotusosiot:
Uutisia

Sarjakärjeltä kunnolla käkättimeen


Salpausselän Reippaan Akatemia matkusti maanantai-illan ratoksi Klaukkalaan, jossa se kohtasi Nurmijärven Jalkapalloseuran. Kevään kohtaamisessa NJS oli parempi 0 - 2 voitolla Kisapuiston tekonurmella pelatussa ottelussa. Vastustajan tiedettiin olevan vikkelällä jalalla liikkeellä, joten ottelun taktiikka aiheutti spekulointia oranssipaitojen leirissä.

Lähtökohdat otteluun eivät olleet helpot, sillä Akatemiaa riivasi kuume/vatsatauti epidemia, joka pudotti suunnitellusta kokoonpanosta pelipäivän aikana Teukka Tuomisen, Juhis Hämäläisen, Semen Kirilovin ja Simo Siivosen. Myös edellisessä ottelussa maalannut Tomi Skinnari puuttui kokoonpanosta lievän loukkaantumisen johdosta. Lisäksi miehistöä jouduttiin vielä tasailemaan Salreippaan A:n kanssa koska heillä oli oma kutosen peli Järvenpäässä samana iltana, ja siten muutama kauden aikana vakuuttavasti nelosessa esiintynyt ”junnu” oli myös poissa ringistä. 13 urhoollista + UTJ Kallio kuitenkin saatiin raapittua matkaan.

Pelin ensimmäinen 10 minuuttinen sujui NJS:n komennossa. Pallonhallinta oli NJS:llä Akatemian tuskaillessa syöttöjen kanssa. Yksi syy tähän oli Klaukkalan kentän outo nurmi, joka oli varmuuden vuoksi aamupäivästä hiekoitettu siten, että palloa sai potkaista todella reippaasti mikäli sen halusi liikkuvan. Akatemian onneksi NJS:n tilanteet eivät olleet vaarallisia, vetojen viuhuessa maalin ohi eikä Akatemian maalinsuulla pitkästä aikaa pelanneen Heikki Haaraojan tarvinnut juuri venyä. Pelin 11 minuutilla Akatemia onnistui siirtymään 0 - 1 johtoon kun Teemu Vuorela ajoi rajusti NJS:n maalille lähetettyyn pystypalloon. NJS:n palloa vastaan tullut maalivahti ja puolustaja sekoilivat sen verran, että Vuorela onnistui saamaan pallon ja kiersi maalivahdin helpon näköisesti ja sijoitti hallitusti verkkoon. Tässä vaiheessa näytti hyvältä, mutta sitten joku sammutti Akatemian pelaajilta valot. Pelaamisesta ei kerta kaikkiaan tullut yhtään mitään. Akatemialle sattui sysi musta kymmenminuuttinen aikavälillä 22 - 32 minuuttia, johon ottelu käytännössä ratkesi. NJS tasoitti pelin 22 minuutilla komealla vedolla aivan maalin vasempaan yläkulmaan kun akatemian puolustus oli joutunut rikkomaan vastustajaa noin 17 metrissä, ja heti perään parin minuutin päästä NJS-kärki oli läpiajossa onnistuen ohittamaan laukauksellaan vastaan tuleen Haaraojan siirtäen NJS:n 2 - 1 johtoon. Akatemia ei saanut rivejään kuntoon ja jo muutaman minuutin päästä edellisestä, oli NJS:n hyökkääjä jälleen yksin läpi ja juoksukisassa kakkoseksi jäänyt Niko Joronen joutui rikkomaan punaisen kortin arvoisesti 16 rajan läheisyydessä. Tästä seuranneesta vaparista NJS rokotti ja taululla lukemat 3 - 1. Pelin 41 minuutilla NJS kärjet karkasivat taas linjan taakse pelatun syötön ansiosta. ensimmäisen laukauksen Haaraoja torjui mutta rebound pallon iski mukaan noussut NJS hyökkääjä reppuun. Tauolle mentiin kotijoukkueen4 - 1 johdossa.

"Oltiin kyllä aivan hölmöläisiä taktiikan suhteen ekalla puoliajalla. pelattiin justiinsa niin kuin vastustajalle kävi parhaiten, keskialueela ei minkään näköistä prässiä pallolliseen, tai sitten kun lähdettiin prässäämään niin höntyiltiin itsemme pihalle niin että keskustaan jäi hirveä tila. Siinä sitten juostiin kilpaa vastustajan kanssa nokka kohti omaa maalia. Koko ryhmä olisi pitänyt näin jälkiviisaana ottaa johtomaalin jälkeen omalle puoliskolle "Joulukuuseen", jotta vastustajalle ei olisi jäänyt niin valtavasti tilaa. oltiin kuitenkin aika ohkaisella rosterilla liikenteessä." Tuumi palloja omasta verkosta syksyisten marjojen sijaan poiminut Haaraoja.

Toiselle puoliajalle Akatemia tiivisti peliä ja NJS:N peli tempokin laski hiukan. Vaihdosta peliin tulleet Timo Mäkinen ja Olli Rahijärvi piristivät akatemian peliä toisella puoliajalla. Akatemiakin sai luotua muutaman hyvän paikan NJS:n maalille, mutta hyvistä laukaisupaikoista vedettiin turpeeseen ja pallot pomppivat kauas NJS:n maalista. NJS onnistui vielä kerran maalinteossa toisen puoliskon loppupuolella kun ylivoimahyökkäyksen päätteeksi pallo viuhahti 16 rajalta yläkulmaan vastustajan hyökkääjän toimesta.

"Tänään ei kyllä onnistunut yhtään mikään. 2 metrin syötötkin meni 3 metriä ohi. Ei auta kuin hioa treeneissä syöttödrillejä, jotta kaverit alkavat löytämään toisensa. Tätä peliä on turha hirveästi jäädä murehtimaan. NJS varmasti taistelee noususta kolmoseen ja se nyt oli tänään kärjen ja keskikastin välinen ero. Tosin jotakin täytyy muuttaa seuraavan peliin sillä 9 päästettyä maalia kahdessa viime pelissä on kyllä helvetisti liian paljon." Mietti omaakin peliään tuskastellut Joonas Tolonen seuran toimistolla.

 
NJS oli tänään selkeästi parempi joukkue ja ansaitsi voittonsa. Siitä huolimatta Akatemian peli oli kautta linjan sen verran koomista touhua, että possut päätettiin olla jakamatta.
 
 
NJS – Salpausselän Reipas Akatemia 5-1 (4-1)

0-1 Vuorela (Huttunen)

1-1 Vastustaja

2-1 Vastustaja

3-1 Vastustaja

4-1 Vastustaja

5-1 Vastustaja

Varoitukset: Joronen (pun).
Julkaistu 09.08.2013

Lisää kommentti

« Takaisin
Kuva 7714.jpg

mustataustalogo.jpgYHTEISTYÖSSÄ:
.
Salpausselän Reipas
Sivuvierailuja: 662    Toteutus: klikkaa.fi